Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Robotul care va demonta centrala Fukushima   << înapoi

Au trecut aproape cinci ani de la dezastrul nuclear de la centrala nucleară Fukushima din 2011, dar Japonia încă se află la începuturile eforturilor de decontaminare.

Săptămâna aceasta a prezentat publicului robotul controlat de la distanță care va putea colecta tijele radioactive din reactorul 3. Tokyo Electric Power Company (TEPCO), firma care asigură mentenanța sitului, a declarat că nivelul radiațiilor este prea mare în reactorul 3 pentru ca oamenii să poată executa această sarcină în siguranță. De aceea, este necesar un robot controlat de la distanță. Acesta are brațe robotizate care pot fi manipulate pentru a dezmembra elementele radioactive.

Acțiunea va fi de anvergură pentru că elementele ce trebuie înlăturate sunt în numar de 566. În 2014, TEPCO a înlăturat 1.535 de elemente radioactive din reactorul 4. Deși numărul a fost mai mare, sarcina a fost mai ușoară datorită nivelului scăzut de radiații ce le-a permis oamenilor să opereze în siguranță. În reactorul 3 așa ceva nu poate fi desfășurat.

Eforturile de decontaminare de la Fukushima, cel mai mare dezastru nuclear după Cernobîl din 1986, se află sub o supraveghere atentă după ce TEPCO a anunțat că acestea vor dura 30-40 de ani.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii