Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Ciment care se dezgheață singur   << înapoi

Un ciment special care se poate dezgheța singur fără utilizarea chimicalelor ar putea ajunge pe pista unui aeroport din vecinătatea dvs.

Cimentul conductor, creat de cercetătorii de la Universitatea din Nebraska-Lincoln este compus din ciment normal și 20% ingrediente precum particule de carbon, oțel, ingrediente ce-i oferă conductivitatea necesara prin intermediul căreia să poată topi zăpada și gheața, fiind în același timp complet sigur la atingere.

Este luat în vedere de US Federal Aviation Administration pentru a fi testat în cel puțin un aeroport mare.
„Spre surprinderea mea, nu vor să-l utilizeze pentru pista de decolare și aterizare ci pentru zonele dimprejurul porților. Ne-au spus că dacă reușim să dezghețăm astfel zonele respective, vor fi mai puține întârzieri cauzate de vreme.” – Chris Tuan, creatorul cimentului

Cimentul acesta nu este o soluție doar pentru întârzierile zborurilor. Este utilizat din 2002 când Tuan și Departamentul Drumurilor din Nebraska au transformat podul Roca Spur în primul pod cu conductivitate electrică ce topește gheața. Tuan spune că proiectul rămâne cel mai bun exemplu care demonstrează cum acest ciment poate fi folosit pentru o infrastructură mai bună.

În timp ce sarea și alte chimicale utilizate în dezghețare corodează asfaltul și contaminează apa din subteran, cimentul conductor nu pune deloc natura în pericol și este ușor de implementat și chiar mult mai ieftin. Cantitatea de energie necesară dezghețării podului Roca Spur în timpul unui viscol ce ar dura 3 zile ar costa 250 de dolari, potrivit lui Tuan, de câteva ori mai ieftin decât un camion plin de chimicale.

Un alt beneficiu adus de tehnologia aceasta este includerea magnetitei care înlocuiește calcarul și nisipul, ceea ce izolează cimentul de undele electromagnetice venite de la celulele mobile, soluție ideală pentru cei îngrijorați de spionajul industrial al anumitor situri.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii