Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


O problemă rezolvată a computerelor bazate pe lumină   << înapoi

O echipă formată din fizicieni ruși a găsit o metodă de a împiedica o componentă a computerelor bazate pe lumină să se supraîncălzească, ceea ce înseamnă că cel mai mare obstacol, care se află momentan între noi și procesarea informațiilor cu viteza luminii, a fost depășit.

Simpla înlocuire a electronilor cu fotoni în microprocesoare nu doar că a mărit viteza procesării dar va rezolva și o problemă foarte mare – am cam atins limita vitezei electronilor în deplasarea între procesor și memorie.
Problema constă în inutilitatea cercetării în vederea fabricării de noi procesoare atât timp cât am atins limita tehnologiei celor bazate pe electroni. Trebuie regândit sistemul, aici intrând în scenă computerele cuantice și cele bazate pe lumină.

Chiar dacă ideea înlocuirii electronilor cu fotoni pare una simplă, practica este extrem de complicată. Cipurile din siliciu trebuie să transforme, totuși, fotonii în electroni pentru a putea funcționa. Asta înseamnă ca totul ar încetini la loc, iar sistemul ar consuma multă energie pentru procesul de conversie.

Așadar, trebuie să regândim computerele de la zero. Deja, IBM, HP, Intel și Departamentul Apărării al SUA investesc miliarde de dolari în cercetarea cipurilor optoelectronice necesare unui asemenea sistem. Acestea funcționează electronic dar utilizează lumina pentru a transporta informația.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii