Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Primul senzor pentru transpirație   << înapoi

Ne aflăm într-o perioadă în care internetul a devenit unul „of things", iar un asemenea „thing" este un gadget care poate fi purtat pentru a monitoriza starea de sănătate prin analizarea transpirației.

Cercetătorii americani au creat ceea ce ei susțin a fi primul senzor complet autonom de monitorizare neinvazivă și continuă a mai multor markeri biochimici din transpirație. Sună cam pompos, comparativ cu un step-counter, dar tocmai aici se afla și frumusețea tehnologiei.

„Transpirația umană este bogată în informații fiziologice. Am creat un sistem complet care măsoară simultan și selectiv mai multe valori ale transpirației și le transmite wireless direct procesate către un smartphone." - Ali Javey, UC Berkeley

Potrivit cercetătorilor, metaboliții și electroliții din transpirația umană spun foarte multe lucruri despre sănătatea unei persoane și ar putea înlocui analizele invazive. Prototipul include cinci senzori care măsoară glucoza și calciul lactic, sodiul și potasiul. Printre altele, mai măsoară temperatura pielii, iar placa de baza analizează datele colectate pentru a fi transmise altor device-uri.

„Thing"-ul nu va fi folosit doar în sălile de forță ci, datorită complexității sale, ar putea deveni un instrument necesar clinicilor de diagnoticare și, probabil, al astronauților.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii