Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Internet 5G prin drone Google   << înapoi

Google a dezvoltat în secret drone capabile să transmită internet la viteză 5G în Mexic, cu o viteză de 50 de ori mai mare decât cel mai rapid wireless din lume.

Cu numele de cod Skybender, proiectul dorește să utilizeze lungimi de undă de doar câțiva milimetri, o zonă a spectrului electromagnetic ce poate transmite, teoretic, date cu mult mai eficient decât frecvențele utilizate de telefoanele mobile și rețelele de date wireless.

„Avantajul uriaș al undelor cu lungimi de doar câțiva mm este accesul la un nou spectru pentru că cel utilizat de telefonia mobilă este suprapopulat" - Jackques Rudell de la Universitatea Washington implicat în proiect

În spectrul electromagnetic, undele milimetrice ocupă spectrul de frecvențe cuprins între 30 GHz și 300 GHz, adică între microunde și infraroșii, ceea ce le face mai lungi decât infraroșii și raze x, dar mai scurte decât undele radio și microunde.

Problema rețelelor wireless este că, precum în cazul tuturor telecomunicațiilor, ocupă o rază de lungimi de undă sau frecvențe, iar providerii primesc anumite canale pe care să le folosească pentru a fi evitate interferențele, dar, cu cât trebuie transmisă mai multă informație, cu atât crește lățimea de bandă în spectru, ceea ce înseamnă că, dacă dorim să transmitem mai multe date cu o viteză mai mare, ne trebuie alt spectru.

În timp ce undele milimetrice sunt, teoretic, excelente, ele vin cu o limitare la pachet: au o rază mai mică de acoperire decât rețelele de telefonie mobilă.

Testele Skybender au arătat că un broadcast pe frecvența de 28 GHz ar pierde putere după o zecime din distanța semnalului 4G, dar Google nu se dă bătut. Caută acum o solție de a transmite informațiile astfel încât semnalul să rămână stabil.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii