Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Microsoft scufundă datacenter-urile Ón ocean   << înapoi

În 2015, fauna marină s-a împiedicat de o cutie ciudată pe fundul oceanului, dar acolo un obiect de 3 x 2 metri nu înseamnă mare lucru. Crabii fac mai mult zgomot decât datacenter-ul din container, care consumă echivalentul a 300 PC-uri.

Informațiile generate de această cutie în trei luni, cât a fost scufundată, ne-ar putea ajuta să facem datacenter-uri sustenabile în paralel cu mărirea vitezei de transmitere a datelor și eficientizarea cloud-ului. Și da, poate că într-o zi datacenter-urile ar putea deveni o prezență obișnuită pe fundul oceanelor.

Tehnologia de a le plasa sigilate în apă nu este nouă. De fapt, un angajat Microsoft ce lucra pe un submarin care transporta echipament sofisticat a aruncat prima piatra, dar cercetătorii de la aceeași companie cred că acesta este primul echipament scufundat în mod deliberat. Scufundarea aparaturii ar putea rezolva mai multe probleme prin introducerea unei noi surse de energie, reducând foarte mult costurile.

Datacenter-urile sunt temelia cloud-ului și sunt constituite din computere legate în rețea ce necesită foarte multă energie pentru diferite task-uri. Electricitatea care alimentează dacacenter-urile poate fi generată din surse regenerabile precum cele eoliene și solare ori, în acest caz, mareice. Când sunt mai aproape de comunități, există o latență mai mică, lucru care se traduce printr-o viteza mai mare de transfer. Cu din ce in ce mai multe organizații bazate pe cloud, cererea de datacenter-uri este mai mare ca niciodată, la fel și costurile construirii și mentenanței. Acestea i-au împins pe cercetătorii Microsoft la găsirea unor soluții out of the box.

Au plasat un întreg datacenter într-un container rotund și l-au scufundat în ocean. Au ales forma aceasta pentru că natura atacă marginile. Primul test a fost efectuat aproape de țărm pentru a se putea conecta la o rețea electrică existentă, iar mediul subacvatic deschide noi oportunități cum ar fi utilizarea energiei generate hidrokinetic, din mișcarea valurilor și mareelor, pentru procesarea datelor. În acest mod, datacenter-urile ar putea funcționa independent de sursele convenționale de energie, iar temperatura scăzută de pe fundul oceanului reduce cu mult factura unui datacenter clasic pentru că o mare parte a facturii este cauzată de sistemele de răcire.

Microsoft se află în oferta Radient. Vă invităm să ne contactați pentru mai multe informații.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii