Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Franța va instala 1000 km de drumuri pavate cu panouri solare   << înapoi

Guvernul francez a anunțat că plănuiește să paveze 1000 km de drum cu panouri foto-voltaice durabile în următorii cinci ani cu scopul de a oferi energie din surse regenerabile către 8% din populație.

Proiectul este rezultatul a cinci ani de cercetări și, deși mulți experți s-au pronunțat împotriva ideii din cauza prețului ridicat și a normelor de siguranță rutieră, este susținut de un guvern care s-a axat pe dezvoltarea tehnologiilor de producere a energiei regenerabile.

Francezii nu sunt primii care doresc să implementeze drumurile solare. În 2014, o echipă formată din soț și soție a strâns peste 2 milioane de dolari prin intermediul unei campanii de crowdfunding pentru a dezvolta prima pistă de încercare pavată cu panouri solare ce s-a comportat peste așteptări în cazul traficului de biciclete.

Proiectul francezilor este primul care intenționează montarea panourilor pe drumuri publice, iar design-ul patentat și intitulat Wattway este unic în sensul în care poate fi amplasat pe drum fără a fi necesară refacerea infrastructurii. Alt beneficiu vine din modul în care sunt construite panourile, dintr-un siliciu policristalin de doar 7 mm grosime cu o aderență mai mare decât în cazul celor convenționale.

Doar 20 metri pătrați de șosea foto-voltaică pot alimenta o casă cu energie electrică.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii