Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Pacienți care merg din nou   << înapoi

Înainte ca roboții să devină îndeajuns de inteligenți pentru a lua lumea sub control, ne ajută să depășim imperfecțiunile corpului uman. Au trecut cinci ani de când cercetătorii americani lucrează la un exoschelet ce ar putea ajunge în magazine pentru cei care suferă de paralizie permanentă de la brâu în jos.

Creat de o echipă de la University of California, costumul intitulat Phoenix este ușor, modular și chiar cu un preț accesibil, dacă este comparat cu produse similare. Pentru mulți, Phoenix ar putea fi înlocuitorul scaunului cu rotile, permițându-le pași mici și chiar un meci de fotbal.

„Această mașinărie ajută la mai multe lucruri: reabilitare, exercițiu fizic și implicare în lucruri cotidiene. Eu nu sunt robotul ci port robotul. Desigur, există și alte exoschelete pe piață, dar marea lor problema este prețul", a declarat Steve Sanchez, paraplegic

Costumele mai scumpe pot costa câteva sute de mii de dolari pe când Phoenix a fost construit cât mai ușor și accesibil cu ajutorul ingineriei. Cercetătorii folosesc algoritmi pentru a primi mai multe informații de la mai puțini senzori, de exemplu. Pheonix încă așteaptă ok-ul autorităților, dar ar putea fi găsit la prețul de aproximativ 40.000 de dolari.

Încă este scump, în comparație cu cele mai scumpe scaune cu rotile, care ajung la 10.000 de dolari, dar este cu mult mai ieftin decât alternativele, iar costurile ar trebui să scadă pe măsură ce mai apar și alte asemenea costume.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii