Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Scanările neuronale ar putea īnlocui parolele īn viitor   << înapoi

La Radient, o companie de licențiere software, suntem foarte atenți cu parolele pe care le utilizăm și, uneori, este foarte dificil să le reținem. Scanările neuronale ar putea intra în sectorul securității informatice în curând, deși noi am crezut în trecut că amprenta digitală, scanarea facială sau cea a irisului ar fi trebuit să facă acest lucru deja.

Companiile de tehnologie și oamenii de știință lucrează la soluții care să înlocuiască parolele, soluții bazate pe tehnologia biometrică. Senzorul amprentei este cel mai bun exemplu, în cazul unor telefoane. Amprenta este extrem de dificil de reprodus, iar device-ul imposibil de furat și folosit apoi de altcineva.

Acum, oamenii de știință de la Universitatea Binghamton susțin că au găsit un înlocuitor al parolei: scanarea neuronală. Sistemul pe care l-au creat, intitulat Brainprint, folosește o cască de encefalogramă ce prezintă utilizatorului 500 de imagini în ritmul a două pe secundă. Analizând răspunsul creierului la aceste imagini, software-ul din spate poate identifica o persoană din 30 cu acuratețe de 100%.

Tehnologia trebuie îmbunătățită, așa că nu va ajunge pe rafturile magazinelor în forma aceasta. Pentru ca sistemul să funcționeze, el trebuie să învețe cum reacționează utilizatorul în fața acelor imagini, care au rolul de a genera anumite răspunsuri emoționale. Printre ele se află fotografii cu pizza, bărci, sushi, Anne Hathaway și cuvântul „conundrum" (enigmă).


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii