Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Coloana vertebrală bionică   << înapoi

Cercetătorii australieni au creat o coloană vertebrală foarte mică ce poate fi implantată într-un vas de sânge aproape de creier pentru a citi semnalele electrice și pentru a le trimite către un exoschelet, proteze bionice sau scaun rulant pentru a le oferi pacienților paraplegici o mobilitate sporita bazată pe gânduri subconștiente.

„Viziunea noastră constă în redarea mobilității și funcțiilor pacienților cu paralizie totală prin înregistrarea activității cerebrale, convertind-o în comenzi electrice, care, la rândul lor, s-ar transforma în mișcări ale membrelor prin intermediul unui exoschelet. În esență, aceasta este o coloană vertebrală bionică", a declarat Thomas Oxley de la spitalul Royal Melbourne și Universitatea din Melbourne.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale noului device este implantarea extrem de rapidă. Măsoară doar 3 cm lungime și câțiva milimetri lățime și necesită o tăietură foarte mica pe partea din spate a gâtului, iar procedura ar dura câteva ore.

Odată implantată coloana vertebrală bionică, electrozii minusculi de pe exteriorul său se vor atașa de pereții unei vene și vor începe să înregistreze semnalele electrice de la cortexul motor. Aceste semnale sunt apoi transmise unui alt device implantat în umărul pacientului care se transformă în comenzi pentru a controla scaunul rulant, exoscheletul, protezele sau computerele prin bluetooth.

Coloana bionică a fost testată doar pe oi, dar echipa plănuiește să înceapă testele pe oameni în 2017 cu trei pacienți selectați de la unitatea Austin Health a spitalului Royal Melbourne.

Tehnologia a fost descrisă în jurnalul Nature Biotechnology.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii