Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Neuroni conectați cu ajutorul laserului   << înapoi

O echipă de ingineri de la Universitatea Alberta a creat o tehnică pentru conectarea neuronilor cu ajutorul laserului. Deși procedura nu a fost făcută decât în laborator încă, cercetătorii speră ca într-o zi va putea duce la apariția unor terapii noi în afecțiunile neuronale.

Componentele neuronale sunt izolate de o substanță adipoasă numita mielină. Dacă aceasta este afectată de o traumă severă, transferul de informație nu mai are loc, ceea ce cauzează o gamă largă de afecțiuni precum paralizia. Pentru că neuronii adulți nu se divid, nu se pot vindeca, motiv pentru care afecțiunile de acest gen sunt atât de greu de tratat.

Totuși, cu ajutorul unui laser numit femtosecund, cercetătorii au reușit să unească neuronii într-un vas petri prin lumina pulsatorie de 15 milisecunde. Laserele femtosecunde emit pulsuri optice cu durată ultrascurtă măsurate în femtosecunde, adică 10 la puterea -15 a unei secunde. În studii precedente, au reușit să unească mai multe tipuri de celule, motiv pentru care savanții au crezut că pot face același lucru și în cazul neuronilor.

Procedura are 90% șanse de succes, iar legăturile neuronale realizate sunt atât de puternice încât au rezistat atunci când cercetătorii au plimbat neuronii prin vasul petri.

Din păcate, tehnica nu poate fi încă folosită în cazuri reale ci numai în laborator, dar tehnologia ne-a adus mai aproape de tratarea unor boli neuronale severe.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii