Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Baterii mai bune din polen   << înapoi

Mulți dintre noi nu se gândesc la polen decât atunci când sunt alergici la el, dar polenul ne poate folosi cu adevărat. Oamenii de știință din Indiana au investigat cum polenul poate fi folosit ca alternativă la grafit în bateriile litiu-ion de astăzi. În timp ce cercetarea este încă preliminară, rezultatele de până acum sugerează că structurile din polen ne-ar putea oferi un înlocuitor eficient și regenerabil al grafitului, mărind și performanța bateriei.

Bateriile au doi electrozi, numiți catod (pozitiv) și anod (negativ). Când cei doi sunt conectați cu un fir, electronii se deplasează pe circuitul format producând un curent de electricitate. În cele mai multe baterii cu litiu-ion, anodul este fabricat din grafit, o tehnologie ce datează din 1991. Grafitul are performanțe limitate, de aceea oamenii de știință caută în permanență un înlocuitor.

Cercetătorii sunt interesați de două tipuri de polen sintetic derivate din cel natural: polenul de albine și cel de papură, ambele fiind disponibile în abundență. Savanții au luat mostre naturale din mai multe tipuri de polen și le-au procesat într-o incintă plină cu argon la temperaturi înalte, prin intermediul unei proceduri intitulate prioliză. În timp ce polenul de albine este un amestec de mai multe tipuri de polen colectate de albine, cel de papură are aceeași formă.

Prioliza a modelat carbonul în forma originală a particulelor de polen. Temperatura ridicată în prezența oxigenului a format pori în structurile de carbon pentru a îmbunătăți capacitatea de stocare a energiei.

În timpul testelor cu anod din polen, încărcarea completa a fost efectuată în 10 ore, iar o încărcare de o oră a fost de ajuns pentru jumătate din capacitate. Polenul de papură s-a comportat mai bine decât cel de albine, oferind o capacitate de 590 miliamperi oră per gram la 50 de grade Celsius și 382 mAH/g la 25 grade Celsius.

Cercetarea a fost publicată în Scientific Reports.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii