Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


GPS cu acuratețe de 1 cm   << înapoi

Cei mai mulți dintre noi depind de tehnologia GPS pentru a se orienta cel mai des cu mașina, dar tehnologia din prezent funcționează cu acuratețe de câțiva metri, iar acest aspect s-ar putea schimba datorită unei noi cercetări care ne va aduce un upgrade GPS-ului pentru ca acestă să ne localizeze la centimetru.

Ne bucurăm că taximetriștii și, implicit, cei de la Uber ori livratorii de pizza ne vor găsi mai ușor, dar adevăratul beneficiu are legătură cu mașinile autonome, fără șofer. Este foarte important ca acestea să se poată localiza cu o marjă de eroare de 1 cm.

„Pentru a îndeplini nevoile care țin de automatizare și siguranță, trebuie ca mașinile autonome să știe în permanență pe ce bandă a drumului se află, și, desigur, unde este drumul, un flux de date continuu necesar într-o conexiune de bandă largă pe toată durata cursei", a declarat Jay Farrell de la University of California.

În acest moment, device-urile GPS calculează poziționarea și viteza de deplasare prin intermediul unei rețele de sateliți. Măsurând timpul necesar recepționării semnalului a patru sau mai mulți sateliți, device-urile pot calcula poziția cu o marjă de eroare de 10 metri. Un sistem îmbunătățit a fost dezvoltat cu numele de GPS diferențial și poate reduce marja la 1 metru cu ajutorul unor stații terestre.

Pentru mașini autonome, nu este de ajuns. Pentru a rezolva aspectul acesta, Farell și echipa sa au dezvoltat o tehnologie nouă care ajută sistemul GPS cu măsurători efectuate la bord prin intermediul unor senzori. Combinarea acestor date nu este nouă, dar în trecut a fost posibilă cu ajutorul unor computere foarte scumpe, ceea ce le ținea sistemul departe de consumator din cauza costurilor prea mari.

Acum, cercetătorii au creat un set nou de algoritmi care reduc foarte mult puterea de calcul și cea de procesare necesare integrării celor doua sisteme. Va fi atât de eficient din punct de vedere comercial încât noile device-uri personale ar putea veni cu sistemul incorporat.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii