Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Ureche printată 3D   << înapoi

Pentru prima dată, oamenii de știință au folosit tehnologia printării 3D pentru a produce părți anatomice în mărime naturală cu ajutorul unor celule vii în rolul cernelii. Aceste structuri nu doar că sunt destul de mari și robuste pentru a fi înlocuitori viabili, dar sunt și personalizate și funcționale.

„Poate fabrica țesut în mărime naturală durabil în orice formă. Cu dezvoltări ulterioare, tehnologia ar putea fi utilizată pentru a printa țesut viu și structuri organice pentru implanturi chirurgicale", a declarat Anthony Atala, unul dintre cercetătorii de la Wake Forest Institution for Regenerative Medicine.

Bioprinterele au fost utilizate până acum pentru a crea obiecte în miniatură, dar acum tehnologia este îndeajuns de evoluată pentru a printa obiecte de dimensiuni mari și chiar vii pentru a fi transplantate. Una dintre cele mai mari provocări a fost menținerea celulelor vii pe durata procesului de printare ți de incorporarea a ceea ce asigura funcționarea organelor - vasele de sânge și structura vasculară.

„Celulele nu pot supraviețui fără vase de sânge, care sunt mai mici de 200 microni. Este o dimensiune foarte mică, dar nu ține de tehnologie ci așa este natural."

Cercetătorii au demonstrat tehnologia pe animale dar încă nu vor demara testele pe oameni. Au implantat o ureche umană sub pielea unui șoarece și au observat cum aceasta a menținut un flux sănătos de sânge și a crescut cartilaje de susținere.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii